Unreal Engine 5, geniş bir platform yelpazesini destekleyen güçlü bir oyun motorudur. Geliştiricilere oyunlarını farklı cihazlarda yayınlama esnekliği sağlar. İşte Unreal Engine 5'in desteklediği ana platformlar:
1. PC (Windows)
Unreal Engine 5, Windows işletim sistemini kullanan PC'ler için tamamen optimize edilmiştir. Geliştiriciler, Windows tabanlı bilgisayarlar üzerinde oyunlarını geliştirebilir ve yayınlayabilirler.
2. PlayStation
Unreal Engine 5, PlayStation platformunu destekler. Geliştiriciler, PlayStation 4 ve PlayStation 5 için oyunlar geliştirebilir ve bu platformlarda yayınlayabilirler.
3. Xbox
Xbox konsolları da Unreal Engine 5 tarafından desteklenmektedir. Geliştiriciler, Xbox One ve Xbox Series X/S için oyunlar geliştirebilir ve bu platformlarda yayınlayabilirler.
4. macOS
Unreal Engine 5, macOS işletim sistemini destekler. Bu sayede geliştiriciler, macOS tabanlı bilgisayarlar üzerinde oyun geliştirebilirler.
5. iOS ve iPadOS
Unreal Engine 5, iOS ve iPadOS platformlarını destekler. Bu, geliştiricilerin iPhone ve iPad için mobil oyunlar oluşturmasını sağlar.
6. Android
Android işletim sistemini kullanan cihazlar da Unreal Engine 5 tarafından desteklenmektedir. Geliştiriciler, Android telefonlar ve tabletler için oyunlar geliştirebilirler.
7. AR/VR Platformları
Unreal Engine 5, artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) platformlarını da destekler. Geliştiriciler, AR ve VR deneyimleri oluşturabilir ve bu platformlarda yayınlayabilirler. Unreal Engine 5'in bu geniş platform desteği, geliştiricilere oyunlarını farklı cihazlarda yayınlama esnekliği ve geniş kitlelere ulaşma imkanı sunar. Bu platformlar arasında seçim yapmak, oyun geliştiricilerin hedef kitlelerine en uygun platformlarda yayın yapmalarını sağlar.